Kezdőoldal     Részletes kereső    Regisztráció    Általános szerződési feltételek    Elérhetőség    Egyebek    Részletes kereső
 Szállás, albérlet, ingyenes csereszállás, úticél kereső...



A szervezett út részletezése:

Időpont:  2015. 09. 11.   -   2015. 09. 20.
Görögország: Nei Pori
Célpont ország, országok: Görögország
Célpont város, városok: Nei Pori
Ára: Nem lett megadva...
Szabad helyek száma:

A részletekért kattintson ide

Az indulás napja: 2015-09-11
A hazaérkezés napja: 2015-09-20
Az utazás ideje: 10 nap utazással együtt
Szállás, szállások: Nei Pori
Utazás járműve: busz

Részletes ismertető:
Nei Pori az Olympus riviérán található, Platamonas falujától délre. A tengerpart megközelítõleg 70 kilométer hosszú, amely jó pár turista paradicsomot is érint, melyek víz tisztasága és környezete magával ragadó. Nei Pori meglehetõsen új falu, amit a ’70-es években alapították meg, Pori vagy “Pourlia” lakosai egy földosztást követõen. A partról is láthatod Pori faluját, amely az Olümposz lábánál található megközelítõleg 8 kilométerre a településtõl. Nei Pori északra található a Pinios folyó deltájától és a delta nagy része természetvédelmi terület.

A Pieria, vagy Olümposz partnak nevezett 70 kilométeres terület megközelítõleg 16 strandot kínál a turisták számára. A legdélebbi részén található a Nei Pori nyaralóövezet, amely 5 kilométeres területet fed le ezen szakaszból. A partja folyamatosan megkapja a “kék zászló” kitüntetést, amely azt jelenti, hogy a part tökéletes választást kínál az ide látogatók számára, kiszolgálásban, tisztaságban és környezeti szépségében. Az Égei-tenger meleg, kristály tiszta és lassan mélyülõ vize a kelet-európai és görög turisták számára igen fontos szerepet tölt be a nyaralás megtervezésekor, hiszen a terület meseszép, a látnivalókból is akad pár és a vízi sportok szerelmesei is megtalálhatják maguknak a tökéletes idõtöltést, így tökéletes választás lehet mindenki számára ez a rész.
Számos part menti bár(itt is található napernyõ és napágy, de fogyasztanod kell, ha használni akarod õket) van, ahol elszürcsölgetheted a Mojitódat, vagy akár lecsaphatsz a strand ingyenes napernyõire és napágyaira is, ha esetleg korán érkeznél a strandra. A part homokos és nem köves, vagy sziklás. Nei Porinál a víz meglehetõsen tiszta, algamentes és a görögök meglehetõsen figyelnek a település tisztaságára(ami alapból nem jellemzõ rájuk).
A parton esténként lehetõséged van részt venni strand partikon, romantikus tábortüzes beszélgetõestéken. Ha egy picit több romantikára vágynál, akkor a naplementés séta a tengerparton pont neked való.

A falutól délre jó pár kilométer hosszan “privát” strandok találhatóak, melyek meglehetõsen csendesek és rendezetlenek. Egy picit messzebb, ha elnézünk délebbre, akkor láthatóvá válik a Kissafos-hegység és számos idilli öböl, amely felfedezésre vár. Nei Pori-tól északra látható Platamonas faluja. Ahogy közeledünk Platamonashoz a víz közeli partszakasz úgy lesz egyre kavicsosabb. Ha szereted a kiadós sétákat, akkor beütemezheted magadnak Platamonas strandjának meglátogatását a part mellett haladva, mely nem csak kellemes kikapcsolódást kínál, hanem megismertethet téged egy újabb mesés görög turista paradicsommal, ami nyaranta megközelítõleg 120 ezer embernek ad otthont.

A falu maga 2 fõ utcából áll, melyeket több kisebb utca köt össze. Nei Pori elsõdleges célja az volt, hogy turizmust szolgálja ki, így ez a remek kis üdülõ település kifejezetten vendégekre lett tervezve, így az állandó lakosság száma alig 1000 fõ, mely nagy része itt dolgozó vendégmunkásokból áll. A falu központja a templom és ehhez célszerû mindig viszonyítani, mikor városnézésre indulnánk. A helyi piac is a templomnál található minden pénteken. Elsõsorban gyümölcsök, zöldségek, halak, olíva bogyók, ruhák és más érdekes kellékek tárházát vonultatja fel a heti piac.

Az éjszakai élet mindig izgalmas lehet egy idegen városban, hiszen a rengeteg ismeretlen dolog csábító tud lenni mindenki számára. Mi azért megelõlegezzük egy picit a dolgot, hogy tudd mi várhat rád, ha éppen Nei Pori-ba látogatnál. Egzotikus ízek, melyek leginkább a gyrosból és a souvlaki-ból(fa botra felfûznek számos húsfélét és ezt egy kicsit megsütik) áll, viszont számos gyorskajálda van az utcákon, melyek ismerõs ételeket sugallnak megfûszerezve egy kis görög egzotikummal. Természetesen itt is találhatunk pizzéria, halas éttermek, jég-szalonok vagy akár kávézókat.

Nei Pori látnivalók
A környék tele van mesés kanyonokkal és szorosokkal, mint az Enipea-szoros Litochoron-nál/Olümposz vagy a Kalypso-kanyon, amely vízeséseivel és kisebb tavaival gazdagítja a tájat. A közelben található még a Tempi-völgy is, ami egy hatalmas természetesen kialakult kanyon telezsúfolva erdõs hegységekkel és apróbb hegyi falvakkal. A közelben találhatsz még archeológiailag érdemleges területeket is, mint az õsi Dion város romjai, Platamon vár, Larissa az akropoliszával és régi színházaival, vagy akár modern városok, mint Katerini vagy Thesszaloniki. Thesszalonikiben természetesen jó pár említésre való látványosság van, de azért érdemes megemlíteni itt is a bizánci templomait, és a számos múzeumát, melyek közül biztos találsz számodra érdekeset. Ne feledkezzünk meg azért a világhírû Meteora kolostorokról, amihez Kalambaka településére kell ellátogatnod. Ide természetesen kínálnak egy napos kirándulásokat is, megközelítõleg 30 €-ért. Folytathatnám a felsorolást a makedón õsi városaival, Vergina és Pella-val, vagy akár a Pilion-hegység vidékével, mely természetszeretõk számára megér egy gondolatot. Volos város kikötõje és körútja, és a hajó útjai pedig minden igényt kielégítenek. Volos-ból lehetõséged van eljutni a közeli görög szigetekre, mint Skiathos, Skopelos vagy akár Alonisos.

A közvetlen közelben(20 km) található az Olümposz-hegyi Görög Nemzeti Park(Greek National Park of Mount Olympus) és a Tempi völgy(10 km), amely érdemleges terület lehet madármegfigyelõk, fényképészek, túrázok és barlangászok számára. Amennyiben távolabbra szeretnél egy napos utazásokat, akkor elsõ körben kérdezd meg a szállásadódat, hiszen lehet tud segíteni, vagy akár vállal is kisebb csoportok számára(kb 6 fõ) idegenvezetést is.





  

A szervező adatai, elérhetősége:
Az utazásszervező (cég) neve: Hungaro Helios Travel Bt.
Telefonszám: 06-70-239-42-01